Recept på grillad ölburkskyckling

Så var det då dax för lite beercan chicken som tidigare utlovats. Vi tillredde ju detta grillrätt till lunch under helgen då vi var ute i skärgårn och ägnade ett par dar åt mat och dryck.

Denna rätt kan tillredas på en vanlig grill (fast gärna med lite luft mellan galler och lock så kycklingen får plats) och grillas långsamt under lock för att ge kycklingen en fin kolsmak. För att åstadkomma detta placerar man ett par vanliga aluminiumformar på det undre gallret mitt i och placerar kolen på bägge sidor om dessa. Därefter tar man någon ölburk modell 33cl och dricker ur ungefär hälften. Kycklingen förbereds genom att man gnider in den med kryddor som man tycker är goda. Sedan ”trär man på” kycklingen på ölburken! Kan tyckas lite pervo att trycka upp en ölburk i rö*** på kycklingen, men så gör man i alla fall! Syftet är givetvis att man ska få ölångor inifrån som håller kycklingen saftig då den skall stå under lock i ca. 1 timme.

Se till att få fin glöd på kolet. Placera kycklingen med ölburken mitt över formarna på det övre gallret så att det droppar ner i formarna. Detta tar man sedan hand om för att göra sås på. Kolla kontinuerligt, men efter lite drygt 1 timme så ska det vara klart. Serveras med ris och god sallad, plus givetvis lämplig dryck.

Detta går även att göra utan ölburk mha t.ex. tillbehör från Weber. Vill du ha ett mer exakt recept på denna rätt så finns även det på Webers hemsida.

Lämna en kommentar