Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Köpguide pastatallrikar – Smycka din dukning!

 
En av våra mest folkkära rätter – pasta. Vi kan säga med en stor säkerhet att pasta är en rätt som passar de allra flesta, tack vare hur otroligt mycket man kan variera gällande en pastarätt. Det kan vara allt från vardagsmat såsom världens godaste pastasallad via spagetti och köttfärssås till fredagsmiddagen där det dukas fram en ordentlig fin tillagad vodkapasta.  

Men spelar det egentligen någon roll vad för typ av tallrikar du serverar din pasta i? Med en pastatallrik är det både lättare att servera och äta din pasta. Här nedan ger vi dig därför en liten köpguide! 

Vad för olika typer av pastatallrikar finns det?  

Det som gäller för alla typer av pastatallrikar är att de är något djupare än vanliga tallrikar. Även om man kan tycka att det inte spelar någon roll vad det är för tallrik man köper så länge den är lite djupare i konstruktionen så finns det flera olika variationer på detta som passar till olika slags pastarätter.  

De vanligaste pastatallrikarna som går att använda till den allra mesta sorten av pastarätter är djupa och runda pastatallrikar. Dessa kan du såklart även använda om du gör en gryta eller liknande vilket är väldigt smidigt – speciellt om du har lite mindre förvaringsutrymme för kökstillbehör.  

Säljs hos dessa leverantörer

Andra pastatallrikar som har blivit mer populära på senare tid är pastatallrikar med en tjockare ram. Med dessa kan du smycka ut dina rätter för en finare servering. 

Tallrikar med tjockare ram finns i en mängd olika färger och storlekar som du kan välja på, beroende på vad för slags pasta som du tänkt tillaga. Dessa tallrikar är även perfekta vid tillställningar eller midaggsbjudningar, som gör att hela dukningen får sig ett lyft.

Säljs hos dessa leverantörer

Se priset här

Vilken typ av pastatallrik passar dig bäst?  

Vad för pastatallrikar du behöver till ditt kök kan endast du svara på, men här nedan listar vi några punkter som är bra att ha i åtanke inför ditt inköp. 

Vilken prisklass är du ute efter?  

Det finns många fina pastatallrikar ute på marknaden, och då även i många olika prisklasser. Detta är perfekt eftersom att du då kan hitta den typ av tallrik du är ute efter utan att oroa dig över priset. Är det tänkt att de ska användas dagligen till dig och din familj eller istället till finare middagsbjudningar? Vad du är beredd att lägga på dina tallrikar kan variera beroende efter behov. Det finns en pastatallrik för alla!  

Vilken färg vill du ha?  

Precis som det finns en tallrik i alla prisklasser så finns det även en i alla färger. Kanske har du redan en typ av färg i ditt köksskåp som du vill hålla dig till? Annars så kan vi rekommendera att blanda färger i de pastatallrikar som du nu ska köpa in.

Detta kan kännas ovant om du är van vid mer naturliga toner, men vi kan lova att det sätter en unik touch när du serverar maten!  

Säljs hos dessa leverantörer

Storleken på tallrikarna  

Vilken storlek på dina tallrikar vill du ha är en viktig fråga du behöver ställa dig. De två vanligaste varianterna skiljer sig ofta i storlek, där de runda och djupa pastatallrikarna oftast har mer volym än de djupa och runda med bred kant – även om de är stora nog. Här finns inga rätt eller fel, bara vad som passar dig bäst!  

Annat att ha i åtanke inför ditt inköp  

När du tittar runt på hemsidor eller i butiker efter de perfekta pastatallrikarna så kan det vara bra att hålla ett extra öga på om de tål diskmaskin eller inte. Detta är någonting man kan ta för givet ,men sedan kan det bli lite av en besvikelse när de tappar färg efter en omgång i diskmaskinen. 

Har du några favoriter bland pastatallrikar? Skriv gärna en kommentar nedan!

Lämna en kommentar