Gör din pool redo för våren med dessa smarta planeringstips

Dessa mörka och kalla vintermånaderna ger dig flera perfekta tillfällen till att planera vårens projekt och däribland förbereda din pool för den kommande säsongen. Det kan handla om uppdateringar, spännande tillbehör samt viktiga steg för att göra din pool i toppform och redo för att användas.

Viktiga steg för en välmående pool

Det kan tyckas vara självklart men det är lätt att glömma vissa punkter då det gäller poolvård och allt annat runtomkring.

1. Planera för eventuella uppdateringar 

Behöver din pool uppdaterad med extra tillbehör för att få ett nytt liv? Lista dina önskemål och gör upp en budget. Ett av de viktigaste tillbehören att rekommendera är ett pooltak av god kvalitet. Det kommer både skydda och hålla din pool i gott skick året runt och förlänger därmed livslängden avsevärt. En väl värd investering.

2. Rengöring 

Börja med att rengöra poolen noggrant. Ta bort löv, skräp och annat som kan ha samlats i poolen under vintern. Skrubba poolens väggar och botten för att bli av med eventuell alger och smuts. Använd utsedda och effektiva produkter som vårdar, skyddar och ger den en skinande glans utan att slita på materialet.

3. Gör en bra underhållsplan 

Planera för regelbundet poolunderhåll under säsongen. Det kan innebära att rengöra filter, testa vattenkvaliteten och utföra nödvändiga reparationer. Genom att ha en strukturerad plan håller du din pool i gott skick och undviker större problem senare.

Så skyddar du din pool under vintern

För att kunna njuta av din swimmingpool under de varmare månaderna är det viktigt att du skyddar din pool under vintern. Det är viktigt att ta bort alla löv, grenar och annat skräp från poolen. Rengör sen även poolens filter och pump för att undvika att smuts och alger byggs upp under vintern. Innan du stänger av poolens pump och filter, se till att vattnet har rätt pH-värde och balans, detta hjälper till att förhindra att alger och bakterier bildas under vintern. Se till att tömma poolens rör, pump och filter på vatten för att undvika att de fryser och skadas under vintern. Ett bra poolskydd är viktigt för att skydda poolen från löv, skräp och snö under vintern. Se till att täckningen är ordentligt fastsatt och täcker hela poolen för att förhindra att smuts och vatten tränger in. Kontrollera sen poolen regelbundet för att se till att täckningen är intakt och att inget vatten har trängt in. Genom att följa dessa tips kan du skydda din pool under vintern och se till att den är i bra skick när det är dags att använda den igen nästa sommar.

Lämna en kommentar