Ät asiatisk fusion på Frenchi!

Är du ute efter en brasserieinspirerad fransk meny med inslag av Asien i en mysig miljö är Frenchi på stora torget i Uppsala en given klassiker. Här blandas spännande asiatiska smaker och passande drinkar till en helkväll med vännerna. Vad står på Frenchis meny och vad gör sharing-rätter så attraktiva? Vi tar pulsen på Frenchis övervåning!

Vad är Frenchi?

På stora torget i Uppsala ligger restaurang Frenchi, en trappa upp i Rådhuset. Här serveras både mat och dryck med en asiatisk touch, med små rätter som gärna delas mellan varandra. Förutom smaker från det asiatiska köket är det en plats där du och dina vänner kan ta en drink i baren efter en arbetsdag eller helt enkelt kombinera både mat och dryck.

Svensson Krogar är de som står bakom Frenchi, med andra välbesökta restauranger som Jay Fu´s och Lilly´s. Frenchi gör sig minst lika bra på den eleganta övervåningen inomhus som den gör på den stora balkongen sommartid. 

Vad är konceptet bakom Frenchis meny?

När du kommer in på Frenchi möts du direkt av den pampiga interiören med sammetsoffor och gulddetaljer tillsammans med de inglasade alkoholsorterna längs väggarna. Den runda baren bjuder in till intima samtal med kompisgänget där ni kan testa på någon av drinkarna med japanska influenser eller dricka olika sake sorter.

Konceptet bakom menyn är asiatisk fusion med klassiska asiatiska rätter blandat med intressanta smakkombinationer med smaker som lämnar dig att vilja ha mer. Testa gärna på den korenaska tacon eller gyozan med kyckling i jordnötssås.

Hos Frenchi kan du testa på en brasserieinspirerad fransk meny med inslag från Asien där du och ditt sällskap blandar goda förrätter med en sharing-meny för en explosiv smakkombination. Ni kan även välja att uppleva en a la carte-middag från det asiatiska köket i en intim och lyxig miljö för en mer romantisk touch.

Vem passar Frenchi för?

Frenchi passar lika bra för det kärlekfulla paret som det gör för ett gäng vänner som möts upp för en helkväll tillsammans. Här kan ni samlas för en AW där ni startar kvällen med en sharing-meny och avslutar den med goda och spännande drinkar i baren. På sommaren har Frenchi sin stora balkong öppen med en fin utsikt över stora torget i Uppsala, med en personlig miljö och en skön barvibe. Ta med dina vänner för en kväll i Asiens tecken!

Lämna en kommentar