Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa tryckkokare 2024 – Underlätta din matlagning!

1. Vår vinnare! Funktion Tryckkokare 6 liter2. Tefal Secure 5 Neo Tryckkokare - Högt ångtryck!3. Sage BPR700 The Fast Slow Pro Tryckkokare – Tryckkokare och slow cooker i ett!
Vår vinnare! Funktion Tryckkokare 6 literTefal Secure 5 Neo Tryckkokare - Högt ångtryck!Sage BPR700 The Fast Slow Pro Tryckkokare – Tryckkokare och slow cooker i ett!
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa tryckkokare 2024 – Är du ett stort fan utav att laga mat men har inte alltid tid eller ork till att slänga ihop en stor måltid? Då är en tryckkokare ett perfekt alternativ för dig. När du kommer hem från en stressig arbetsdag är det skönt om det både är enkelt men framförallt går snabbt att laga mat.  

Det är även en väldigt smart investering då du förbrukar minimalt med el. Det finns en del olika typer när det kommer till just tryckkokare och därför även en del att tänka på innan köp. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 tryckkokare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Funktion Tryckkokare 6 liter

 • Rymmer 6 liter 
 • Medföljande lock och korg 
 • Smidig användning 
 • Kan användas på alla olika typer av värmekällor 

Funktion Tryckkokare 6,0L är en tryckkokare som underlättar din matlagning, speciellt för större familjer. Tryckkokaren rymmer hela 6 liter och du kan tillaga väldigt många olika typer av rätter. Du kan bland annat koka, ångkoka och bryna din mat och tillaga allt möjligt som exempelvis ris, fisk, kött, grönsaker och soppor.  

Denna tryckkokare kan du använda på alla olika typer av värmekällor även induktion. Den är tillverkad av rostfritt stål och har en diameter på 22 centimeter och en höjd på 15 centimeter. Vid användning av Funktion tryckkokare försvinner allt syre och både vitaminer och mineraler stannar kvar i maten. Vid köp av denna modell så medföljer dessutom både lock och korg.  

2. Tefal Secure 5 Neo Tryckkokare – Högt ångtryck!

 • Säker användning  
 • Försedd med 2 olika tillagningsprogram 
 • Högt ångtryck 
 • Rostfritt stål 

Tefal Secure 5 Neo 6L är en pålitlig tryckkokare som är försedd med en automatisk låsning vid både öppning och stängning av locket. Den har en tryckstyrd ventil och en säkerhetsventil som gör att du med denna tryckkokare kan laga mat på ett säkert och snabbt sätt.  

Tryckkokaren Tefal Secure 5 kan användas på alla olika typer av värmekällor även induktion. Ett stort plus med denna modell är att den är försedd med två olika tillagningsprogram. Du hittar ett som är speciellt avsett för tillagning av grönsaker och ett annat för kött och fisk. Denna tryckkokare har även ett väldigt högt ångtryck som du kan justera med hjälp av en frisättningskontroll.  

Utöver det så har tryckkokaren en ångkorg som bibehåller både smak och vitaminer hos det du tillagar. Om du är ute efter en tryckkokare med lång hållbarhet är denna någonting för dig.  

3. Sage BPR700 The Fast Slow Pro Tryckkokare – Tryckkokare och slow cooker i ett!

 • Tryckkokare och slow cooker 
 • Rymmer 6 liter 
 • Ånga och sautera dina rätter 
 • Rostfritt stål 

Sage BPR700 The Fast Slow Pro är en effektiv tryckkokare och slow cooker i ett. Med denna får du alltså möjligheten till att tillaga din mat riktigt snabbt och samtidigt kunna tillaga den långsamt. Detta köksredskap kommer rädda dig i vardagen och är försedd med allt du behöver när det kommer till just tryckkokare.  

Den rymmer hela 6 liter och det avtagbara locket går utmärkt att diska i diskmaskinen. Utöver det så är den även tillverkad i rostfritt stål. Denna tryckkokare är försedd med en funktion som kallas Dual Sensors som finns i både lock och botten. Med denna funktion får du en mer jämn tryckkontroll och även en mer exakt temperatur.  

Du får även möjligheten till att både ånga och sautera din mat. Denna modell är elektrisk och är ett bra val för dig som tänkt investera i både en tryckkokare och slow cooker.  

3 vanliga frågor om tryckkokare: 

Vad är en tryckkokare? 

En tryckkokare är ett redskap som används vid matlagning för att både effektivisera matlagningen och bibehålla matens vitaminer och näring. Med en tryckkokare kan du laga mat under mycket kortare tid än med vanliga kastruller. En tryckkokare ser ut som en vanlig gryta, men besitter egenskaper som gör att kokpunkten blir högre snabbare. 

Hur fungerar en tryckkokare? 

En tryckkokare fungerar på det sätt att de tillagar maten mycket snabbt under en mycket hög temperatur. När du använder en tryckkokare behöver du inte vara beroende utav ett eluttag eller liknande eftersom denna tryckkokare fungerar på samma sätt som en kastrull.  

En tryckkokare ställer du därför på spisen som vilken annan kastrull som helst. Det speciella hos en tryckkokare är att de är försedda med ett speciellt kärl. Detta kärl är slutet i kokaren och ångan stannar därför kvar i kastrullen och stiger uppåt, vilket ökar kokpunkten. Det är just tack vare den höga kokpunkten som gör att det går så snabbt och smidigt att laga din mat. 

Det finns väldigt många olika modeller av tryckkokare med olika funktioner. Ha därför ditt behov i åtanke innan köp på vad du verkligen anser är viktigt hos en tryckkokare och vad du letar efter.  

Hur rengör jag min tryckkokare? 

För att din tryckkokare ska hålla sig ren och fräsch under en längre tid, kommer du självklart behöva rengöra den. Det är viktigt att du alltid kommer ihåg att rengöra din tryckkokare efter varje användning. De bör även alltid tvättas för hand och inte i diskmaskinen.  

För bästa resultat bör du först tvätta din tryckkokare med varmt vatten och använda dig av ett milt rengöringsmedel. Efter detta sköljer du av med vatten och torkar på insidan av tryckkokaren tills den är torr. 

Källor:

https://ulrikkelund.com/hushall/basta-tryckkokaren/

https://kockhuset.se/tryckkokare/

https://testat.nu/tryckkokare/

https://www.bastihemmet.se/recensioner/basta-tryckkokaren/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa tryckkokare

Lyckasmedmat
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar