Bästa riskokaren 2024 – Perfekt ris varje gång!

1. Vår vinnare! Princess 2719502. Wilfa Inari RC-55 – Med non-stick beläggning!3. Russel Hobbs X-large – Passar större familjer!
Vår vinnare! Princess 271950Wilfa Inari RC-55 – Med non-stick beläggning!Russel Hobbs X-large – Passar större familjer!
Se priset härSe priset härSe priset här

En riskokare är idag ett måste för många hushåll. Denna multifunktionella köksmaskin kommer att göra det så mycket lättare att få perfekt ris varje gång, ett köksbestyr som annars kan vara ganska krångligt. Dessutom kan en riskokare användas för kokning av linser, bönor eller olika typer av sädesslag, så länge den modell du väljer har en justerbar temperatur och non-stick beläggning.

Vi vet hur stor skillnad en riskokare kommer ha för din matlagning och har därför tagit oss an uppgiften att leta fram marknadens bästa val av riskokare. Vi har särskilt fokuserat på att inkludera prisvänliga modeller som passar samtliga familjer och har utsett riskokaren från Princess som marknaden bästa val.

Topp 3 bästa riskokarna bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Princess 271950

 • Kapacitet: 1,8 liter
 • Effekt: 700 watt
 • Automatisk avstängning
 • Enkel att använda

Med Princess riskokare 271950 har du en kapacitet på 1,8 liter och därmed mycket utrymme att koka perfekt ris på. Denna köksmaskin är robust och har ett hölje av rostfritt stål, för att den ska vara enkel att rengöra och för att riskokaren ska hålla längre. Detta har sedan kombinerats med flera utmärkande funktioner.

Fördelen med en riskokare är att du endast behöver lägga i ingredienserna och sedan kan det puttra helt i sin egen takt, medans du fixar med det som riset ska serveras med. Men det är också lätt hänt att man råkar glömma riskokaren på, så Princess har därför försett denna modell med en automatisk avstängning, som gör att värmen slås av när riset är klart och är på en optimal temperatur.

Dessutom har skydd mot både torrkokning och överhettning inkluderats för att du ska få perfekt ris varje gång. Letar du efter en mycket prisvärd och funktionell riskokare så bör du kika lite extra på denna.

2. Wilfa Inari RC-55 – Med non-stick beläggning!

 • Enkel att rengöra
 • Kapacitet: 1 liter
 • Effekt: 400 watt
 • Material: stål

Wilfas riskokare Inari RC-55 är en stabil modell som tar upp minimalt med plats i köket. Riskokaren har en kapacitet på 1 liter och en effekt på 400 watt, vilket gör den perfekt för kokning av ris eller tillbehör till mindre familjer. Eftersom bunken är klädd med en non-stick beläggning garanteras du att riset aldrig bränns fast under användning.

En utmärkande faktor med denna modell är framförallt dess tillverkningsmaterial. Det robusta stålet gör köksmaskinen enkel att rengöra och ger också riskokaren en längre hållbarhet. Flera inkluderade tillbehör gör det också enklare att mäta exakta mått på ris och vattenmängd, samt röra om riset för att det ska bli sådär härligt klibbigt.

3. Russel Hobbs X-large – Passar större familjer!

 • Kapacitet: 3,3 liter
 • Non-stick beläggning
 • Greppvänliga handtag
 • Inkluderad ångbricka

Med Russel Hobbs riskkokare X-large kan du laga mat åt flera personer samtidigt. Köksmaskinen är robust och försedd med flera smarta tillägg som gör att den passar perfekt för större familjer. Den tar upp lite mer plats i kökslådan, då den har en kapacitet på 3,3 liter. Men inkluderade tillbehör gör också att den kan användas till fler köksbestyr än kokning av ris.

Riskokaren har en hanterarvänlig design och non-stick beläggningen, som i kombinationen med de värmeskyddade handtagen underlättar hanteringen avsevärt. Vid köp medföljer dels en smart ångbricka, som gör att du också kan servera krispiga grönsaker till dina favoriträtter. Men även tillbehör som gör att du kan mäta upp alla ingredienser på ett enklare sätt.

Letar du efter en större riskokare som är försedd med andra funktioner så är X-large från Russel Hobbs ett mycket bra val!

Tre vanliga frågor om riskokare:

Vad kan man laga i en riskokare?

En riskokare är faktiskt mer multifunktionell än vad namnet antyder och med denna smarta köksmaskin kan du laga både vanligt klassiskt jasminris, basmatiris och även fullkornris. Dessutom finns det mängder av recept som du kan tillaga i en riskokare och alternativ som bönor och linser går också utmärkt att koka i en riskokare. I Japan använder man till och med riskokare för bakning av bröd, så experimentera med din riskokare och du kommer snabbt ge den fler arbetsuppgifter.

Krävs det någon olja vid användning?

Nej det är detta som är fördelen med en riskokare. Tack vare non-stick beläggningen krävs det endast ris, vatten och eventuella kryddor som smaksättning för att riset ska få en perfekt konsistens.

Hur stor modell bör man investera i?

Beroende på vad du planerar att använda riskokare till och hur många personer som du vanligtvis lagar mat till ser valet lite olika ut. Fördelen är att det finns mängder av olika storlekar av riskokare på marknaden och vi har säkerställt att du, oavsett storlek på familjen kan hitta en prisvärd riskokare på vår topplista.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Riskokare är idag ett väldigt vanligt inköp och har en central punkt i flera hushåll när det kommer till uppvärmning av ris och även andra tillbehör. Multifunktionella riskokare som säljs tillsammans med flera tillbehör och inställningar ger dig fler möjligheter i köket och en mer varierad användning.

Men extra funktioner och avancerad teknik kommer också att påverka priset på riskokaren. Vi har därför valt att fokusera på att inkludera marknadens bästa val när det kommer till klassiska riskokare, som är både prisvänliga, enkla att rengöra och som kokar perfekt ris varje gång.

När vi valde ut vilka produkter vi ville inkludera var det framförallt kundrecensioner och andra testhemsidors utlåtanden som vägde in lite extra och påverkade våra val. Med efter att vi läst på mer om riskokare känner vi också väldigt säkra i våra val.

Har du svårt att få till perfekt klibbigt ris och ofta får slänga kastruller på grund av att riset bränns fast i bottnen? Då kanske det är dags att köpa en riskokare. Denna smarta köksmaskin får riset klart på ett ögonblick och är mycket enkel att använda!

Källor och referenser:

https://www.produktexperter.se/riskokare/

https://xn--bst-i-test-q5a.co/riskokare/

https://kockhuset.se/hur-fungerar-en-riskokare/

Lämna en kommentar