Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa pizzaugnen 2024 – Fixa egna pizzor hemma!

För många är det veckans höjdpunkt att tillaga en riktigt frasig pizza hemma, att sedan garnera med önskade pålägg och självklart massor av ost. Men en vanlig ugn kommer inte att ge samma slutresultat som en anpassad pizzaugn kommer att göra. Med denna smarta pryl kan du på egen hand tillaga en ugnsbakad pizza som är riktigt krispig i kanterna.

1. Vår vinnare! Ooni Koda 162. vidaXL Pizzaugn med keramisk sten - Kompakt modell!3. Austin and Barbeque Pizzaugn - Mycket prisvänlig!
Vår vinnare! Ooni Koda 16vidaXL Pizzaugn med keramisk sten - Kompakt modell!Austin and Barbeque Pizzaugn - Mycket prisvänlig!
Se priset härSe priset härSe priset här

Vi har genomsökt marknaden efter den bästa pizzaugnen för hemmabruk och även inkluderat några väl värda utmanare som du kan kika på om du har en något lägre budget att hålla dig till.

Topp 3 pizzaugnar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Ooni Koda 16

 • Portabel modell
 • Vikt: 18.2 kilo
 • Gasdriven
 • Stenugnsbakad pizza

Marknadens bästa pizzaugn i vår mening, Ooni Koda 16 har utrustats med en smart konstruktion och är en gasdriven pizzaugn som ger dig den där perfekt frasiga bottnen som annars kan vara svår att få till.  Vad som även gör denna pizzaugn så fantastisk är att den är mycket enkel att montera och använda, oavsett tidigare erfarenhet.

Pizzaugnen har försetts med ett reglage som gör att du själv kan anpassa temperaturen efter vilka typer av pizzor du lagar och dess storlek. Ooni Koda 16 är designad för att du ska kunna ha din pizza redo på endast 60 sekunder. Ugnens anpassade temperatur gör också att du kan baka bröd i ugnen eller använda den för andra typer av stenugnsbakade rätter.

2. vidaXL Pizzaugn med keramisk sten – Kompakt modell!

 • För gasolgrill
 • Keramisk sten
 • Material: Rostfritt stål
 • Med temperaturmätare

Pizzaugnen med keramisk sten från varumärket vidaXL, är mycket enkel att använda och är ett komplement till en gasolgrill eller kolgrill. Med denna pizzaugn kan du tillaga fantastiska pizzor och med ugnens inbyggda temperaturmätare kan du säkerställa att ingredienserna tillagas väl och på en optimal temperatur.

Den keramiska stenen i kombination med ugnens kromade galler, ger en jämn och snabb uppvärmning för att du snabbt ska kunna tillaga flera pizzor. En prisvänlig modell som också har en mer kompakt storlek. Perfekt för dig som gärna vill testa en bra pizzaugn, men heller inte vill köpa en helt fristående modell som är mer kostsam.

3. Austin and Barbeque Pizzaugn – Mycket prisvänlig!

 • Tillaga pizza och bröd
 • Kan användas till kol- eller gasolgrill
 • Dubbelisolerad kabinett
 • Inbyggd termometer

Pizzaugnen från varumärket Austin and Barbeque är en prisvänlig och funktionell modell som kan användas tillsammans med en kol- eller gasolgrill. Ugnen är försedd med en dubbelisolerad kabinett och inbyggd termometer som gör att du enkelt kan hålla koll på det du bakar. Tack vare ugnens konstruktion går den lika bra att använda för tillagning av både pizza och bröd.

Denna pizzaugn har en pizzainsats och sten som ger en god värmefördelning över hela pizzans botten. Tack vare den snabba uppvärmningen så kan du få en pizza klar på endast några minuter. Letar du efter en mer prisvänlig modell, så rekommenderar vi denna pizzaugn från Austin and Barbeque lite extra.

Tre vanliga frågor om pizzaugnar:

Blir pizzan godare om man använder en pizzaugn?

Varför populariteten för pizzaugnar ständigt växer beror helt klart på att slutresultatet blir så mycket bättre än om du skulle använda en ugn. Då temperaturen är optimal för pizza kommer du att få en härligt frasig botten och en stenugnsbakad pizza på nolltid.
Flera modeller har en också en väldigt snabb uppvärmning som gör att pizzan är klar på endast några minuter. Perfekt om du har gäster över och vill kunna servera flera pizzor åt gången utan att de kallnar.

Vad kan man mer tillaga i en pizzaugn?

Temperaturen och pizzaugnens keramiska sten gör också ugnen perfekt för bakning av flera olika typer av bröd. Däribland tunnbröd eller pitabröd, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Vill du kunna använda ugnen till mer än pizza så rekommenderar vi att kikar på en ugn där temperaturen kan regleras.

Vad avgör priset på en pizzaugn?

Det är oftast pizzaugnens konstruktion som avgör priset. Fristående modeller som är försedda med sitt eget drivmedel är också betydligt dyrare än pizzaugnar som du ställer direkt på en kol- eller gasolgrill. Gör ett val som passar dig!

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Populariteten för pizzaugnar är enorm och vi förstår varför. Det är inte mycket som slår en härligt krispig pizza på helgkvällen tillsammans med en god dryck. En maträtt som passar lika bra att avnjuta själv som tillsammans med dina vänner. Men att få till en perfekt pizza i en vanlig ugn kan dock vara lite knepigt. Det är därför många har upptäckt förtjusningen med en pizzaugn.

Det finns idag flera olika typer av pizzaugnar. Antingen de som ställs på en kol- eller gasolgrill, samt de som är helt självgående. Vilken som passar dig beror helt och hållet på vilken budget du har och hur ofta du planerar att använda pizzaugnen.

På vår topplista hittar du garanterat en ugn som passar din plånbok. Samtliga modeller har noggrant valts ut för sin funktionalitet och har tillverkats för att vara robusta och enkla att använda. Om du precis som vi älskar pizza, investera i en pizzaugn och du kommer att kunna ta pizzabaket till helt nya höjder!

Källor och referenser:

https://ulrikkelund.com/hushall/basta-pizzaugnen/

https://testkungen.se/basta-pizzaugn/

https://xn--bst-i-testet-gcb.se/pizzaugn/

Lämna en kommentar