Bästa korvstoppare 2024 – gör din egen favoritkorv

1. Vår vinnare! TreSpade MOD2. VidaXL 50961 - Manuell korvstoppare som imponerar!3. VidaXL Manual Sausage Stopper - För nybörjaren!
Vår vinnare! TreSpade MODVidaXL 50961 - Manuell korvstoppare som imponerar!VidaXL Manual Sausage Stopper - För nybörjaren!
Se priset härSe priset härSe priset här

Hur härligt skulle det inte vara att kunna tillverka och stoppa sin egen korv hemma? Fördelen med detta är inte bara att du kan smaksätta köttet precis som 6du vill, även kvaliteten för korven blir bättre och mindre tillsatser kommer adderas, vilket ger flera hälsofördelar.

Om du ofta äter korv så kommer en korvstoppare att hjälpa dig på din hälsoresa och dessutom är det väldigt roligt att använda den för att experimentera med olika råvaror och även testa på att stoppa vegansk korv. För att du ska kunna göra ett bra val har vi satt samman en topplista med marknadens bästa modeller. Vilken passar ditt hem?

Topp 3 korvstoppare bäst i test 2024

1. Vår vinnare! TreSpade MOD

 • Kapacitet: 5 liter
 • Vattentät konstruktion
 • Behållare: rostfritt stål
 • Enkel att använda

Med den utvecklade korvstopparen MOD från varumärket TreSpade, får du mycket för pengarna. Det är visserligen en något mer kostsam modell, men om du verkligen vill kunna stoppa korv som på ett riktigt charkuteri så kommer du att älska denna köksmaskins funktioner. Korvstopparen är helt manuell och kan därför användas överallt och ger dig mer spelrum i köket.

Behållaren är tillverkad av robust rostfritt stål och har en kapacitet på hela 5 kilo, för att du ska kunna göra mycket korvar samtidigt. Perfekt om du vill förbereda korven inför grillfesten förtid. En modell som är enkel att använda och som kan hantera mängder av olika råvaror.

2. VidaXL 50961 – Manuell korvstoppare som imponerar!

 • Mycket användarvänlig
 • Material: Rostfritt stål
 • 3 olika påfyllnadsrör
 • Kapacitet: 3 liter

Den något mindre korvstopparen 50961 från varumärket VidaXL är byggd för att vara både enkel att använda, men är även utrustad med flera olika funktioner som gör att den kan användas för att stoppa olika typer av korvar och råvaror. Tre medföljande påfyllningsrör med olika diametrar gör att du kan skräddarsy användningen.

Korvstopparen är tillverkad av rostfritt stål, vilket är ett material som uppskattas för sin hållbarhet. En stor fördel är också att materialet är enklare att hålla rent. Letar du efter en robust mindre modell så är det framförallt denna du ska kika på.

3. VidaXL Manual Sausage Stopper – För nybörjaren!

 • Kapacitet: 15 liter
 • Robust modell
 • Manuell korvstoppare
 • Kräver ingen erfarenhet

Denna praktiska korvstoppare från VidaXL har en betydligt större design och behållare som rymmer hela 15 liter. Perfekt när du vill kunna göra mycket korv vid ett och samma tillfälle. Korvstopparen är både robust och enkel att använda, där ingen tidigare erfarenhet krävs. Det kan dock vara lite knöligt att få in rätt teknik om man aldrig har testat på korvstoppning tidigare.

Korvstopparen är manuell, vilket är den mer vanliga typen av korvstopparen på marknaden. Med detta ger dig framförallt fördelen att du inte begränsas av vart uttagen sitter i köket. Letar du efter en modell med en stor kapacitet så är denna perfekt!

Tre vanliga frågor om korvstoppare:

Hur fungerar en korvstoppare?

Korvstoppning är ett mycket gammalt hantverk som faktiskt inte är så svårt som det ser ut att vara. Det krävs bara att du inhandlar rätt råvaror och såklart också korvskinn. Tänk på att köttet du använder måste vara färdigmalt innan det läggs ner i korvstopparen, sedan är det bara att välja ut rätt korvhorn och börja processen.

Vilka råvaror kan man använda i en korvstoppare?

Vilka råvaror du ska använda är helt upp till dig och du kan både göra korvar med kött som basvara eller experimentera med vegetariska eller veganska alternativ. Vad som är viktigt att ha i åtanke är bara att samtliga råvaror har en mjukare konsistens och att de är malda så att det kan pressas ner i korven på ett bra sätt.

Vad är skillnaden mellan en korvstoppare och en köttkvarn?

En köttkvarn används till att mala köttbitar som sedan kan användas när man stoppar korv. Flera modeller av köttkvarnar har även en inbyggd korvstoppningsfunktion, men bäst resultat får man om man investerar i helt fristående maskiner, då de är skräddarsydda för detta ändamål och därmed mer robusta.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Vill du kunna servera din egna hemmagjorda korv? Ja fördelen är att du slipper de mängder av tillsatser som du hittar i många korvar som köps i butik, dessutom kan du välja exakt vilka råvaror du vill använda och kvaliteten på köttet kan anpassas efter din plånbok och hur mycket korv du vill göra såklart. Så förbered korven till julbordet tidigt i år och stoppa din alldeles egen korv.

Det första du måste tänka på är att välja en modell som är robust och med rätt kapacitet. En större korvstoppare är perfekt om du vill kunna stoppa mycket korv samtidigt, men annars kan denna komma att kännas lite otymplig. För mindre bestyr är det istället bättre att du väljer en mindre modell som fyller rätt funktion i ditt kök.

Kika på vår topplista för att hitta din favorit och sedan kan du börja leta efter spännande korvrecept att testa på!

Källor och referenser:

https://www.smartfritid.se/gora-egen-korv-smart-fritids-guide-i-korvstoppning

https://www.svd.se/basta-korven-tillverkar-du-sjalv

Lämna en kommentar