Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa citruspress 2024 – för färskpressad juice varje dag!

1. Chef´n Citruspress Juicester2. Kitchen Craft Citruspress och Spray3. Philips Juicepress HR2738
Chef´n Citruspress JuicesterKitchen Craft Citruspress och SprayPhilips Juicepress HR2738
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa citruspress – En citruspress är ett perfekt köksredskap för dig som älskar matlagning. De kan komma till användning vid flera olika situationer, bland annat när du bakar eller lagar mat.  

Det är även en stor hit att ha i hemmet om du är ett stort fan av nypressad juice. Det finns väldigt många olika modeller med olika funktioner att välja mellan. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 citruspressar bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Chef´n Citruspress Juicester Jr 2-i-1 

 • Prisvärd 
 • Smidig användning 
 • Liten design 
 • Markeringar för mått  

Chef’n Citruspress Juicester Jr 2-i-1 är en liten och kompakt citruspress som är mycket användarvänlig. Citruspressen tar inte upp mycket plats i skåpen och går även utmärkt att transportera exempelvis till sommarstugan.  

Denna citruspress har två olika tillbehör beroende på den frukt du vill pressa. Du får med en press som passar utmärkt för citroner och en annan mindre tänkt till lime. Det är därför det perfekta redskapet för dig som behöver använda vardera i matlagning eller till bakning.  

Du kan även smidigt se exakt hur mycket färsk juice du pressat. Detta tack vare markeringarna som sitter på behållaren. Detta är den självklara vinnaren av citruspressar för oss på grund av dess design och prisvärdhet.  

2. Kitchen Craft Citruspress och Spray – Med sprayflaska! 

 • Liten design 
 • Citruspress och sprayflaska 
 • Perfekt att använda vid matlagning 
 • Enkel användning 

Kitchen Craft Citruspress och Spray är ett väldigt smart alternativ när det kommer till citruspressar och detta på grund av ett flertal olika anledningar. Denna citruspress är liten och kompakt vilket gör att den inte kommer ta upp för mycket plats i ditt kök. Citruspressen är även tillverkad av hård plast som erbjuder en lång hållbarhet.  

Denna citruspress är perfekt att använda vid matlagning och här kan du pressa frukter som lime, apelsin och citron efter smak och tycke. 

Vad som gör denna citruspress speciell är dess design och utformning. På ena änden av citruspressen har du en press där du enkelt får ut fruktjuicen och på andra änden har du en sprayflaska. Sprayflaskan gör att du istället för att hälla juicen över maten så kan du spraya på för en jämnare fördelning. 

Om du är ute efter en smart citruspress som passar minst lika bra till matlagning som till bakverk så kan vi starkt rekommendera Kitchen Craft Citruspress och Spray! 

3. Philips Juicepress HR2738 – Stor volym! 

 • Går att diska i diskmaskin 
 • Rymmer 0,5 liter 
 • Droppfri design 
 • Alla delar går att plocka isär 

PHILIPS Juicepress HR2738 är ett gott alternativ för dig som letar efter en citruspress med större volym. Alla delar på denna citruspress går att plocka isär och är även utmärkt att diska i diskmaskin, vilket underlättar en hel del vid rengöring.  

Denna citruspress rymmer hela 0,5 liter och du får möjligheten att kunna pressa en större mängd juice på samma gång. Detta är fördelaktigt för större familjer eller vid matlagning eller förberedelse av drinkar till ett flertal personer.  

Vid sidan av behållaren har du markörer där du kan se exakt hur mycket du juice du pressat för lättare fördelning. När du använder denna citruspress behöver du inte oroa dig för att få det kladdigt runt om. Detta eftersom dess design är helt och hållet droppfri. Det finns även en inbyggd sladdförvaring på citruspressen så du slipper fula sladdar som står framme.  

3 vanliga frågor om citruspressar: 

Vad är en citruspress? 

En citruspress låter dig pressa citron-och limejuice direkt i behållaren. Detta fungerar därför mycket bra vid både matlagning, bakning eller förberedelse av drinkar. En citruspress är ett viktigt och uppskattat köksredskap för många som även underlättar fördelning av juicen. 

Elektrisk eller manuell? 

Innan du köper en citruspress så finns det en del som kan vara bra att tänka på. Det finns en hel del olika modeller och funktioner som du kan välja bland. Till och börja med bör du tänka på om du vill ha en manuell eller en elektrisk citruspress.  

Med en elektrisk citruspress behöver du inte göra mycket och inte heller anstränga dig. Däremot är dessa modeller oftast lite dyrare. Med en manuell citruspress kommer du behöva använda dig mycket av dina händer och även en del kraft om det är tänkt att du ska pressa juice till flera samtidigt. En stor fördel hos de manuella modellerna är att de vanligtvis går att diska i diskmaskin.  

När du ska välja mellan en manuell och en elektrisk modell, är det bra om du tänker på hur ofta du kommer använda citruspressen. Kommer du göra det någon enstaka gång eller dagligen för att pressa juice? En manuell modell är perfekt för dig som tänkt använda pressen då och då, på grund av att du behöver göra jobbet själv, medan en elektrisk underlättar för dig som tänkt pressa juice dagligen.  

Vad för frukt kan man pressa i en citronpress? 

Vilken typ av frukt du önskar att pressa har även betydelse för vilken slags modell du bör köpa. Olika modeller är olika stora och tillverkade för att passa till olika frukter. En del citruspressar kan endast pressa mindre citrusfrukter medan andra modeller kan pressa allt ifrån apelsiner till grapefrukt. Välj därför en modell utefter vad du tänkt använda pressen till.  

Referenser:

Kökstema
Ulrikkelund juicepress test

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa citruspress

Lyckasmedmat
Prisjakt
Kitchentime
Pricerunner

Lämna en kommentar