Go Back

Hembakad pizza

Recept på pizzadeg och sås till vår godaste hemmabakade pizza som garanterat kommer bli en favorit
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Portioner 2 pers

Ingredienser
  

Pizzadeg

  • 1 pkt jäst
  • 1 dl olja (kan minskas)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl

Pizzasås

  • 2 klyftor vitlök
  • 5 st solmogna tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner
 

Pizzadeg

  • Blanda olja och vatten i en bunke eller matberedare
  • Smula ner jästen i vätskan och rör om tills jästen helt löst sig
  • Blanda i salt och mjöl och arbeta tills degen blir smidig
  • Låt degen jäsa under duk ca. 1h

Pizzasås

  • Skiva vitlök och tärna tomaterna fint
  • Värm en kastrull och fräs vitlök lätt
  • Tillsätt honung och tomater
  • Koka såsen tills den tjocknar (ca 20min)
  • Krydda

Tillredning

  • Kavla ut degen till önskad tjocklek efter smak, tunnare deg ger krispigare pizza
  • Lägg på pizzasås och topping enligt önskemål, avsluta med ett lager riven ost
  • Grädda i 225grader i ca: 25min

Anteckning

Det går bra att göra pizza hemma i en vanlig ugn men allra bäst blir det så klart om man har tillgång till en pizzaugn.
Tips på bästa pizzaugn hittar du här