Vad kan man göra medan grillen blir varm?

Inlägget presenteras i samarbete med Poolgiganten

Att grilla eller laga mat utomhus är faktiskt någonting som kan utföras året om. Med lite olika tillbehör och metoder så kan du använda både din grill för lite mer rejäla hamburgare eller stekhällen när du vill slänga ihop en god och krämig risotto.

Men det krävs också en hel del förberedelser och planering för att du ska kunna laga mat utomhus, där uppvärmning av grillen tillhör ett mer vanligt problem. Då framförallt om du har en traditionell kolgrill, där kolet måste få en perfekt temperatur och glöd för att maten inte ska brännas vid under matlagningen.

Men för att du ska kunna spara tid och vara mer tidseffektiv, finns det massor av små bestyr som du kan göra medan grillen blir varm eller elden under stekhällen tar sig. Vi listar några bestyr som du kan dra igång, så att du istället har mer tid över till annat!

Underhåll din trädgård och pool

När du ändå är utomhus så har du här en chans att också försöka få lite fint i trädgårdslandet, rengöra poolen och kanske även göra detta jobb betydligt smidigare genom att investera i en pooldammsugare. Den gör då så att du även kan göra två saker i trädgården samtidigt. Medan maskinen rengör poolen kan du få undan löv som fallit eller plocka undan leksaker som dina barn har strött omkring på gräsmattan.

Beroende på vilken typ av grill du har, så kommer förberedelserna och tiden som uppvärmningen tar att se lite olika ut. Så här gäller det att hitta små bestyr som passar den tiden som det tar innan du kan lägga på maten på grillen.

Dekorera bordet

Om du har bjudit över gäster för en liten måltid så kommer det här också ge dig lite tid att dekorera matbordet med fina pynt, girlanger och även passande tallrikar och skålar som ger ett mer enhetligt helhetsintryck. Om det är någonting särskilt ni firar så kommer passande bordsdekorationer också att se lite olika ut.

Förbered tillbehören

Oavsett vad du lägger på grillen så kommer detta att behöva kompletteras med något passande tillbehör. Medan kolet tar sig så har du här chansen att förbereda allt så att maten sedan direkt kan serveras när gästerna kommer. Så vad har du planerat att servera den grillade hamburgaren eller tofun med?

Tillbehören till måltiden går utmärkt att förbereda inomhus, där potatis kan rostas i ugnen och du har mer yta att hacka och skära alla råvaror. Det är alltid en fördel att ha allt klart innan så att du inte behöver spendera för mycket tid i köket när gästerna väl är på plats. Du vill då istället kunna fokusera på att vara en god värd och umgås. Utöver dessa bestyr så finns det såklart massor av andra saker du kan passa på att göra medan grillen blir varm. Var kreativ och du kan spara både tid och energi!

Lämna en kommentar