Nobelmiddagen

Imorgon är det ju den 10:e december och det betyder stor gala när årets nobelpristagare ska få ta emot sina medaljer i Stockholms stadshus. Dessutom är det ju nobelmiddag. På Stadshuskällaren lär man ha fullt upp idag och imorgon! Där finns nämligen de kockar som skall se till att alla 1300 gäster ska få en trevlig kväll. Årets Nobelkockar är Markus Aujalay, frilans, Årets Kock 2004, Torsten Kjörling, Hotel Tylösand, Årets Kock 1984 samt Håkan Thörnström, Thörnströms Kök, Göteborg. För desserten svarar konditorerna Magnus Johansson, frilans, och Ted Johansson, frilans. Tillsammans med källarmästare Ulf Östenius och köksmästare Gunnar Eriksson på Stadshuskällaren ska de se till att årets Nobelmiddag blir den bästa någonsin. Mer info om detta finns här.

När det gäller själva menyn har jag inte sett till ännu, men den brukar ju vara hemlig! Förra året bjöds det ju bl.a. på hummerterrin och kalvrygg. Nobelchampagnen då var Dompa 95 på magnum. Vi får väl se imorgon vad det blir denna gång. Någon gissning? Dompa 96 kanske inte är någon högoddsare, man brukar ju gilla att köra samma bubbel flera år i rad. En sak måste jag dock säga och det är att nobelchampagneglasen må se fina ut, men dom är ju formade som en vas för blommor och kan knappast ge den champagne man nu kommer servera rättvisa!