Hur du fixar en lyckad räkfrossa hemma

räkfrossa

När säsongen för räkor kickar igång och du vill ordna med brakfest är det en bra idé att läsa in dig mer kring hur du fixar en lyckad räkfrossa. Det behöver inte alls vara svårt att få ihop en bra räkfrossa, och med lite vägledning och information är vi säkra på att du kan sätta ihop ett riktigt välsmakande event som uppskattas av … Läs mer

Servera dessertost efter maten

Servera dessertost efter maten

Att laga mat är både spännande och roligt. Det är en sådan sak som de flesta uppskattar och som även kan visa uppskattning och omsorg. Genom att planera maten på bästa sätt kan man kombinera flera smaker och dofter för det bästa tänkbara resultatet. Att servera dessertost efter maten kan vara ett perfekt avslut på … Läs mer

Bästa riskokaren – Perfekt ris varje gång!

Bästa riskokaren

En riskokare är idag ett måste för många hushåll. Denna multifunktionella köksmaskin kommer att göra det så mycket lättare att få perfekt ris varje gång, ett köksbestyr som annars kan vara ganska krångligt. Dessutom kan en riskokare användas för kokning av linser, bönor eller olika typer av sädesslag, så länge den modell du väljer har … Läs mer

Bästa pizzaugnen 2021 – Fixa egna pizzor hemma!

Bästa pizzaugnen

För många är det veckans höjdpunkt att tillaga en riktigt frasig pizza hemma, att sedan garnera med önskade pålägg och självklart massor av ost. Men en vanlig ugn kommer inte att ge samma slutresultat som en anpassad pizzaugn kommer att göra. Med denna smarta pryl kan du på egen hand tillaga en ugnsbakad pizza som … Läs mer

Därför ska du ha vassa knivar till matlagning

Vassa knivar till matlagning

Vassa knivar till matlagning – Oavsett om du är amatörkock, nybörjare, professionell kock eller mästerkock står de flesta i köket mer eller mindre. Det finns många verktyg som används flitigt i köket. Vissa saker är exklusiva och lyxiga och vissa prylar har alla i sina kökslådor. Oavsett vilken person och vilka köksredskap du gillar är … Läs mer

Hur fungerar det med matkassar?

Matkassar

Ibland så orkar man bara inte handla och laga mat. Det är inte bara själva matlagningen som tar tid utan det är massa runt omkring. Man ska handla maten, planera vad man ska äta, göra rent efter maten. Det kan vara så att man vill prioritera något annat som att vara med sina barn eller … Läs mer

Teflon, koppar eller gjutjärn?

Teflon, koppar eller gjutjärn?

Vilket material är egentligen bäst för en stekpanna? Sist jag köpte stekpanna så blev det en 28 cm i diameter (varför finns det inga större anpassade till en familj på sex pers?) med titaniumbeläggning. Det var ca. ett år sen. Den är slut nu! Utsliten. Även om man bara har träslevar så tär matlagningen på … Läs mer

Bocuse d’Or 2007

Så var då matlagnings-VM avgjort! …och vinnaren är…inte Sverige och Markus Aujalay, utan Frankrike och Fabrice Desvignes (någon motivering hittar man dock inte eller ens vilken specifik rätt som tillagades). Danmark med Rasmus Kofoed kom tvåa och Schweiz med Frank Giovannini kom trea. Markus gick dock inte helt lottlös utan tilldelades specialpriset för kött (Meat prize).

Avslagen skumpa

Avslagen skumpa

”Den här champagnen har fått en smak av ljummen öl!” [citat Uffe]. Det känns lite så faktiskt. Motivationen brister. Därför kommer jag ta en paus ett tag nu när det gäller gastronomen.se i väntan på inspiration och medans jag funderar på vad jag vill göra fortsättningsvis med Gastronomen Sverige. Mer champagne kommer det garanterat att bli, … Läs mer

Husmanskonst

Husmanskonst (Prisma) är den fyndiga(?) titeln på Leif Mannerströms (restaurang Sjömagasinet) nya kokbok. Det är en hyfsat stor bok i soffbordsformat med bra upplägg och foton (av Tomas Yeh och Lisa Nestorson), dvs. man blir hungrig när man bläddrar i boken! Första recepten man stöter på är kalops och inlagda rödbetor vilket ju gör att man känner … Läs mer